MENU

U NÁS VÍME CO JE ZÁBAVA

-----------------------------

"V Jeseníkách najdete nejen horské minikáry, bobovou dráhu, relaxační centra, ale také např. ranč s koňmi"

                                                           

 

atrakce

   FAUNA PARK

Malá zahrada se soukromým chovem zvířat, přístupná pro návštěvníky všeho věku a zájmových skupin. Fauna Park je vzdálený od hotelu 16 km směr Ramzová. Provoz je každoročně vymezen na měsíce od dubna do října. Na své si zde příjdou, jak dospělí, tak děti. V rodinné ZOO si užijete příjemné atmosféry, pohoštění v bufetu (restauraci), ale i netradičních zážitků.


   LESNÍ BAR

Lesní bar se nachází v Lipové lázně část Horní Lipová. Jeseníky pro vás nachystaly jedinečnou atrakci – bar přímo v lese, kde se sami obsloužíte. Dáte-li si také nějakou sladkost či si ugrilujete rybu, může to být také příjemný piknik v přírodě. Nápoje se už pro Vás chladí v potoce! Lesní bar je projekt v Jeseníkách, který zavedli zdejší lesáci pro zpříjemnění cesty cyklistům a turistům po namáhových výletech do hor pomocí vkusných odpočívadel, přístřešků a občerstvení. 


   BOBOVÁ DRÁHA PETŘÍKOV

Bobová dráha vzdálená od hotelu 24 km. Dráha o celkové délce 800 metrů s 15 zatáčkami, 3 terenními zlomy a převýšením 100 metrů nabízí zážitek dětem i dospělým. Dráha je vedena po sjezdovce a část lesním terénem. Oproti ostatním drahám nemá bobová dráha v Petříkově koryto, boby jsou ukotveny na vodicí kolejnici. Maximální rychlost jízdy je 45 km/h, samostatně mohou jezdit děti od  7 let, mladší pouze v doprovodu osoby starší 15 let. U dolní stanice dráhy se nachází rychlé občerstvení a lukostřelba.

 

   HORSKÉ MINIKÁRY RAMZOVÁ

Horské minikáry naleznete 20 km od hotelu na trase Jeseník-Ramzová. Užijte si zábavu na letní atrakci "Horské minikáry v Ramzové". Nechte se vyvézt pomocí pozemního výtahu nahoru na startoviště a pak to rozjeďte naplno – rychlost minikáry na dráze si ovlivňujete sami podle Vašich možností. Délka sjezdu má 855 m a výtahu 350 m.


   STEZKA V OBLACÍCH

Už jste se někdy procházeli v oblacích? Uskutečněte svůj sen na Dolní Moravě. Ze samého vrcholku vás čekají dechberoucí výhledy na celý masiv Králického Sněžníku s malebným údolím řeky Moravy i na hlavní hřeben Jeseníků, Suchý vrch a Krkonoše. Pro milovníky dobrodružství a zábavy je na Stezce několik adrenalinových atrakcí jako odpočinková síť, tzv. "kapka", tobogán nebo rukáv.


   ADRENALIN PARK

ADRENALIN PARK je umístěn na Ranči Orel v obci Česká Ves. Park se nachází pouze 18 km autem od hotelu. V parku si na své příjde každý. Adrenalinový park nabízí: dětské lanové centrum (13 překážet na délce 130 m), lanové centrum určené dětem i dospělým, dětské terénní čtyřkolky, terénní koloběžky, jízdy na koních, paintball,  3D archery park (lukostřelba), adrenalin tower včetně obří lanovky, bungee trampolína, trampolíny.


relaxační centra

   KRYTÝ BAZÉN - ČESKÁ VES

V Aquacentru Česká Ves naleznete bazén o délce 25 m, šířce 10 m a hloubce 90–210 cm. Dále solárium, masáže, restauraci a v letním období také hřiště na volejbal a ruské kuželky. Krytý bazén je vzdálený 15 km z Bělé pod Pradědem - Filipovic.

 

   JESENICKÉ WELLNESS

Jesenické wellness centru je oáza, kde najdete klid na duševní restart, to vše pouze 12 km od hotelu. Zrelaxujte své tělo na masáži, v sauně, bylinné a parní lázni nebo ve whirlpoolu. Wellness můžete navštívit od pondělí do neděle od 14:30 do 21:30 (čtvrtek 18:00 - 20:00 wellness pouze pro ženy).

 

   TERMÁLNÍ PARK VELKÉ LOSINY

Termální Park Velké Losiny je vzdálen 27 km od hotelu směr Šumperk. Je to unikátní termální park, který v České republice nemá obdoby. Jako jediný nabízí relaxační a regenerační vodní svět, bazény napouštěné přírodní termální vodou. Termální park nabízí: 9 termálních bazénů, 4 typy saun, masáže, služby pro děti (dětský koutek, hřiště, animační programy), cvičení v bazénu, stravování (vnitřní samoobslužná restaurace). Provozní doba je rozdělena na hlavní a vedlejší sezónu, kdy v hlavní sezóně je otevírací doba po - ne, v mimosezóně út - ne. V termálním parku lze zakoupit jednotlivé nebo rodinné vstupné.

 

exkurze

    PŘEČERPÁVACÍ ELEKTRÁRNA DLOUHÉ STRÁNĚ

Přečerpávací vodní elektrárna (PVE) Dlouhé stráně byla vybudována na řece Divoká Desná v Jeseníkách u obce Loučná nad Desnou. Díky svému turbínovému, čerpadlovému a kompenzačnímu provozu dodává elektrickou energii pro ČR o výkonu 650 MW.  Do elektrárny se pořádají individuální i skupinové exkurze, při nichž se podíváte také do podzemí elektrárny. To tvoří komunikační, technologické a větrací tunely a štoly o celkové délce 8,5 km. Dále se zde nacházejí turbíny s výkonem 325 MW. Délka podzemní kaverny je 87 m, šířka 25,5 m a výška 50 m. Blokové transformátory mají délku 117 m, šířku 16 m a výšku 21,5 m. Z podzemí vedou kabelové vodiče o napětí 400 kV na zapouzdřené vývodové pole a dále venkem až do rozvodovny v Krasíkově. Do areálu PVE Dlouhé stráně se nedostanete osobními automobily (vjezd zakázán). Můžete proto nechat své automobily na bezplatném parkovišti u budovy Helia sport a využít autobusovou dopravu od Helia sportu v Loučné nad Desnou (viz adresa). Autobus Vás vyveze k dolní i horní nádrži a zpět.


   HANUŠOVICKÝ PIPOVAR HOLBA

Zavítejte na exkurzi do známého hanušovického pivovaru Holba v Jeseníkách, kde vaří pivo jedinečné chuti již téměř 140 let. Hanušovický pivovar Holba v malebném prostředí Jeseníků je jedním z deseti největších pivovarů v ČR. Jeho zakladatelem byl v roce 1847 sládek Josef Müllschitzký, který poprvé hanušovický zlatý mok uvařil a dosáhl produkce až 22 400 hektolitrů za rok (40 000 věder). Dnes se v pivovaru uvaří za rok asi 350 000 hektolitrů piva. Na exkurzi se dozvíte všechny podrobnosti o výrobě piva a speciálních technologiích, které se dnes používají. Součástí je také ochutnávka, kterou vám vřele doporučujeme. V areálu pivovaru naleznete také vzorkovou prodejnu s pivními produkty a reklamními předměty.